lampalu
design lámpák
lampalu
Példa alcím

Rólunk

Nagy Attila vagyok és körülbelül nyolc évvel ezelőtt kezdtem el lámpákat tervezni és készíteni. Már akkor is a különlegességek érdekeltek. Próbálkoztam papírral, fakéreggel és egyéb anyagokkal. Végül megtaláltam a számomra tökéletes alapanyagot majd hosszú fejlesztőmunka eredményeként született meg saját tervezésű, egyedi formavilágú lámpakollekcióm. Megpróbáltam szakítani a megszokott formákkal és alapanyagokkal és az egyedi technikának köszönhetően merőben új formák kialakítására is lehetőségem nyílt. A lámpák tervezésében, készítésében és a fotózásban feleségem személyében találtam segítséget, aki a kezdetektől fogva lelkesen támogatja elképzeléseimet.

A lámpák alapanyaga kiváló minőségű, formatartó, 0.18mm vastagságú színterezett alumínium ötvözet melyet könnyű megmunkálni és hatalmas színválasztékban érhető el. Kialakításuk szerint kétféle lámpatípus készül, az egyiknél a hajlékony vázszerkezet biztosítja a tartást, az alumínium elemek a formát, a megjelenést adják, a másik típusnál az elemek illesztése szegecsekkel történik, így a szerkezet rendkívül rugalmas és formatartó. Az eredeti megoldások, a jól eltalált arányok és a színek nagyon fontosak számomra, ugyanakkor világítótestként is tökéletesen működnie kell minden terméknek.     

A lámpaelemek méretre vágása és összeszerelése kizárólag kézimunkával készül, saját műhelyünkben Gödön, ahol egy külön helyiségben lehetőségünk van bemutatni működés közben is minden egyes modellt. Az elkészített mintadarabok és az összeállított színmintánk alapján kiválasztható a leginkább megfelelő összeállítás. Lámpáink vázszerkezetét fehérben és feketében is el tudjuk készíteni, valamint a textilkábel és a mennyezeti rózsa színe is kiválasztható, sőt tanácsot adunk abban is, hogy milyen izzó kerüljön az adott modellbe. Néhány termékünk többféle méretben is megrendelhető, így jobban illeszkedik a különböző belmagasságú terekhez.